Archive

En Palabras [relatos migrantes]

 

És un projecte col·lectiu de creació i edició literària que reuneix persones migrants, exiliades i refugiades d’Amèrica Llatina residents a Barcelona. La finalitat és desenvolupar un procés de documentació comunitària i construcció de memòria entorn de les situacions de violència i vulneració de drets que obliguen persones d’aquesta regió a abandonar els seus llocs d’origen, i a les dificultats que troben en el transcurs del viatge i en el lloc d’acolliment.

La proposta facilita espais de confiança i reconeixement mutu al voltant de l’escriptura creativa, on es gesten i es comparteixen relats de vida. La metodologia explora formes d’expressió literària com a poesia, crònica i relat curt, i s’interessa per la recol·lecció de diferents documents (fotos, cartes, dibuixos, etc.). Amb aquest conjunt de materials els i les participants conformen arxius personals que serveixen de base per a l’autoedició i enquadernació de llibres-objecte que es presenten públicament en esdeveniments literaris.

 

Visita la web: enpalabrasbcn.com

 

Amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i Art for Change “laCaixa”.

 

Why Violence?

Pràctiques artístiques y sensibilització

 

Why Violence? és un programa de sensibilització que reuneix a joves de Barcelona ciutat amb la finalitat de combatre les violències del dia a dia a través de l’expressió artística i l’engegada d’iniciatives d’emprenedoria cultural. Durant les trobades setmanals que es realitzen en diferents punts de la ciutat s’elaboren missatges i accions que responen a la pregunta: Per què la violència?

 

Why Violence? és una iniciativa de la Direcció de Serveis de Prevenció de l’Ajuntament de Barcelona, dissenyada i gestionada per la Cooperativa Connectats amb la col·laboració del Consorci d’Educació de Barcelona. Actualment participen: INS Barri Besós, INS Dr. Puigvert, INS Barcelona Congrés, INS Roger de Flor, INS Comas i Solà. Espais col·laboradors: Espai Jove Les Basses, Ateneu Popular de Nou Barris

Han participat:  Espai Jove Les Basses, Espai Jove Garcilaso, Espai Via Barcino, Casal de Barri Besós, Centre Cívic Besós, Casal de Barri Vallbona, Club de Lluita Baró de Viver, Biblioteca de Bon Pastor, INS Roger de Flor, INS La Guineueta, INS Barri Besós, INS Infanta Isabel d’Aragó, INS Quatre Cantons, INS Dr. Puigvert, INS Salvador Espriu, INS MiquelTarradell, entre altres entitats i serveis dels districtes de Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí.

Visita la Web: www.whyviolence.org

Laboratori social

 

El projecte pretén articular un espai de diàleg que generi opinió i construcció participativa sobre les vivències del territori immediat i una reflexió col·lectiva sobre possibles accions a futur en l’àmbit de la convivència urbana.

Es tracta de conèixer i compartir la relació d’un grup de joves amb el context de proximitat, partint de les seves percepcions i experiències sobre el mateix, a través d’una intervenció grupal de creació col·lectiva que pren com a eina la creació audiovisual

Amb el suport de Serveis de Prevenció, Ajuntament de Barcelona.

Punt de trobada

 

Creació d’espais físics i simbòlics d’acollida, destinats a adolescents nouvinguts a la ciutat de Barcelona, per promoure la seva autonomia i reforçar els vincles emocionals i socials amb el nou entorn.

 

El procés es desenvolupa mitjançant una sèrie de trobades on, a través de dinàmiques que impliquen diverses disciplines (la interpretació i el teatre, l’audiovisual, la fotografia, etc.), s’estimula el diàleg i la consciència sobre la relació amb el nou context, les possibilitats d’acció en el mateix, temes d’interès juvenil a la ciutat, implicació i pertinença al territori.

 

Una iniciativa de la Direcció d’immigració de l’Ajuntament de Barcelona.