Title Image

Imagina’t Barcelona

Programa educatiu

Imagina’t Barcelona

Art i educació intercultural

 

Imagina’t Barcelona- Col·lecció Intercultural és un recurs educatiu de sensibilització en interculturalitat adreçat a joves o adolescents d’instituts públics de Barcelona.
El projecte treballa amb els joves per tal de sensibilitzar-los entorn a una de les riqueses més grans de Barcelona: la seva diversitat cultural.

 

Imagina’t Barcelona parteix dels instituts públics, base del coneixement i, mitjançant tallers de creació plàstica i audiovisual, vol vincular els i les alumnes amb el seu barri.
Els mestres són receptors i reproductors d’aquest projecte, en el que estan implicats activament. Els tallers són impartits des d’una metodologia participativa i són els següents:

 

Mapatge històric: els i les alumnes manipulen fotografies d’arxiu per analitzar la història de la ciutat, del barri i els moviments migratoris que els han conformat.

 

Interaccions i connexions: es preparen intervencions artístiques al carrer, per tal de generar interacció entre els veïns d’un barri, potenciant el coneixement de l’altre.

 

Perfils individuals: cada alumne plasma la seva autobiografia amb l’ajuda de la fotografia, demostrant que a cada grup o col·lectiu també hi ha diversitat.

 

Imaginaris quotidians: al carrer, els i les alumnes aprenen a veure i a ressaltar aquells espais, objectes, botigues i situacions que evidencien la diversitat cultural de la ciutat.

 

Una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona gestionada per Connectats Cooperativa.

Category

Projectes culturals i educatius